روشهای متنوع و خلاقانهای برای تدریس زبان انگلیسی وجود دارد که با توجه به سبکهای یادگیری مختلف در کودکان، میتوانید از آنها استفاده کنید. در این مقاله پس از بررسی اهمیت آموزش زبان انگلیسی به کودکان و مزایای یادگیری آن در سنین پایین، به معرفی روش های خلاقانه تدریس زبان انگلیسی به کودکان پرداختهایم تا برای بهبودی و اثربخشی کیفیت آموزش، آنها را مورد استفاده قرار دهید.
فهرست محتوا
اهمیت آموزش زبان انگلیسی به کودکان
مزایای یادگیری زبان انگلیسی برای کودکان
آشنایی با سبک های یادگیری کودکان
روش های خلاقانه تدریس زبان انگلیسی به کودکان
روش تدریسCLL (Community Language Learning)
اهمیت آموزش زبان انگلیسی به کودکان
آموزش زبان انگلیسی در سنین پایین، یادگیری بهتر و عمیقتری برای کودکان به دنبال داشته و به آنان کمک میکند تا در آینده تسلط بیشتری بر مهارتهای مختلف زبان انگلیسی داشته باشند. در واقع کودکی، سن رشد و یادگیری بوده و هر چه کودک شما یادگیری زبان انگلیسی را زودتر شروع کند، موانع و سختی کمتری برای یادگیری داشته و در نتیجه، پیشرفت بیشتر و سریعتری خواهد داشت. شروع آموزش زبان انگلیسی به کودکان از سنین پایین کمک میکند تا پیشرفت بیشتری در حوزههای تحصیلی و کاری خود در بزرگسالی داشته باشند.
مزایای یادگیری زبان انگلیسی برای کودکان
یادگیری زبان انگلیسی برای کودکان افزون بر افزایش عمق یادگیری، مزیتهای متعدد دیگری دارد که در ادامه به مهمترین آنها پرداختهایم:
- رشد مغز
- بهبود عملکرد تحصیلی
- افزایش قدرت حل مساله
- توانایی شناختی و تمرکز بهتر
- بهبود حافظه و توانایی یادگیری
- افزایش خلاقیت و مهارت حل مساله
- امکان دستیابی به فرصتهای شغلی بهتر و بیشتر
آشنایی با سبک های یادگیری کودکان
روشها و سبکهای یادگیری کودکان با یکدیگر متفاوت بوده و از جمله انواع مختلف آن میتوان به سبک دست ورز، سبک دیداری، سبک شنیداری و … اشاره کرد.
- سبک دست ورز: برخی از کودکان از طریق دست ورزی و حس لامسه یادگیری بهتری داشته و به کارهای عملی، درست کردن ماکت، کاردستی و … علاقه بیشتری نشان میدهند.
- سبک دیداری: این گروه از کودکان با عکسها، تصاویر، نقشه، نمودار و … ارتباط بیشتری برقرار کرده و قدرت تجسم بالایی دارند.
- سبک شنیداری: کودکان با سبک یادگیری شنیداری، حساسیت بالایی به صدا، موسیقی، ریتم و … داشته و استفاده از موسیقی یا بالا و پایین کردن تن صدا، تاثیر بالایی در یادگیری آنان خواهد داشت.
روش های خلاقانه تدریس زبان انگلیسی به کودکان
به دلیل تفاوت سبکهای یادگیری کودکان، روشهای مختلفی برای تدریس و آموزش زبان انگلیسی وجود دارد که در ادامه به معرفی آنها پرداختهایم:
روش پروژه محور
در روش تدریس پروژه محور همانطور که از نام آن مشخص است، یادگیری مطالب و مفاهیم از طریق انجام یک پروژه و به صورت عملی صورت میگیرد. روش تدریس پروژه محور یکی از روشهای نوین تدریس است که به تقویت روحیه تحقیق و پرسشگری فراگیران کمک کرده و به دلیل مشارکت بالای فراگیر، میتوان آن را زیرمجموعه روشهای تدریس فراگیر محور یا گروه محور در نظر گرفت.
روش بازی محور
آموزش بازی محور از روشهای نوین در آموزش و تدریس است که از جذابیت بالایی برای کودکان و همچنین دانشآموزان برخوردار بوده و به آنها کمک میکند تا از طریق یک تجربه عملی و سرگرمکننده، مفاهیم و مهارتهای مختلفی را بیاموزند. در واقع در این روش، یک سناریو و فرآیند بازی طراحی شده که با استفاده از عناصر سرگرمکننده، چالشها، رقابتها و …، به یادگیری و به خاطر سپردن بهتر مفاهیم آموزشی کمک خواهد کرد.
استفاده از فلش کارت
فلش کارت به عنوان یک روش تدریس بصری، شامل استفاده از تصاویر برای آموزش و انتقال مفاهیم مختلف به کودک بوده که علاوه بر یادگیری، آنان را سرگرم و علاقمند میکند. استفاده از فلش کارت که برای آموزش کلمات، حروف، اعداد، اشکال جدید و … نیز موثر است، قوه بینایی کودکان را مورد هدف قرار میدهد؛ چرا که، قوه بینایی در کودکان نسبت به قوههای دیگر عملکرد بهتری داشته و دیدن تصاویر برای آنان، جذابیت بالایی دارد.
داستان نویسی
داستان نویسی با کمک کودکان نیز، یکی از روشهای جالب و خلاقانه تدریس زبان انگلیسی است که ذهن کودکان را درگیر کرده و افزون بر یادگیری لغات و واژگان بیشتر، به تقویت گرامر زبان انگلیسی کمک میکند. در این روش میتوانید از کودکان بخواهید به صورت فردی یا گروهی، یک داستان کوتاه نوشته و سپس ضمن بررسی و تصحیح اشتباهات آن، نکات لازم را به آنها آموزش دهید.
روش تدریسCLL (Community Language Learning)
روش CLL در تدریس زبان انگلیسی، به اجتماعی بودن پدیده زبان اشاره داشته و راه یادگیری آن از طریق اجتماع را فراهم میکند. در این شیوه تدریس زبان انگلیسی، مدرس در ابتدا یک مطلب آموزشی، داستانی و … را مطرح کرده و سپس با تشکیل گروههای کوچک در کلاس، از دانشآموزان میخواهد تا این موضوع را مورد بررسی قرار داده و به تمرین یا بحث بیشتر در مورد آن بپردازند. مدرس پس از آن، مانند یک رهبر یا مشاور، فعالیت گروههای مختلف را مورد بررسی قرار داده و سوالات و مشکلات زبانآموزان را برطرف میکند. این روش افزون بر یادگیری بهتر و بیشتر، اعتماد به نفس کودکان را نیز تقویت کرده و به آنان کمک میکند تا بتوانند در جمعهای بزرگتر، از مهارت خود استفاده کرده و با افراد مختلف با زبان انگلیسی ارتباط برقرار کنند.
روش تدریس (Total Physical Response) TPR
روش تدریس تی پی آر (TPR) به معنای پاسخ فیزیکی کامل بوده و بر مبنای روش یادگیری زبان مادری طراحی شده است. در واقع در این روش، مدرس با برقرای مکالمات زبانی با شاگردان خود، منظور و یا خواسته خود را منتقل کرده و آنان را به پاسخهای فیزیکی و انجام خواستهها ترغیب میکند. در واقع هنگام یادگیری زبان مادری نیز، والدین با کودک خود صحبت کرده و با جملاتی مانند “توپ را پرت کن” یا “به عروسک نگاه کن”، او را به انجام این کارها وامیدارد. با گذشت زمان و رمزگشایی صداها و الگوها توسط کودک، یک پیوند عصبی بین گفتار و عمل ایجاد شده و در نتیجه کودک قادر خواهد بود، زبان را بازتولید کرده و به تدریج شروع به صحبت کند. روش تی پی آر نیز مانند شیوه یادگیری زبان مادری، بر اساس درک و شهود و همچنین هماهنگی کلام و حرکت فیزیکی بدن بوده و برای آموزش زبان انگلیسی به کودکان و پیشدبستانیها استفاده میشود. کودکان در روش تی پی آر با گوش دادن و واکنش نشان دادن به جملات و دستورات معلم، معنای کلمات و ساختار زبان و گرامر را به شکل غیر مستقیم و غیر ارادی، فرا میگیرد. به همین دلیل روش تی پی آر، یک روش کاملا مناسب برای یادگیری عبارات و اصطلاحات دشوار زبان انگلیسی است.
گوش دادن به موسیقی
گوش دادن به موسیقی یکی از روشهای عالی و اثربخش در آموزش زبان انگلیسی است که موجب باهوشتر شدن کودکان شده و افزون بر این، یادگیری آنان را افزایش میدهد. آموزش زبان انگلیسی با موسیقی همچنین، سرعت و هیجان یادگیری را در کودکان افزایش داده و مهارتهای شنیداری آنان را تقویت میکند. تحقیقات نشان داده است گوش دادن به موسیقی های انگلیسی حتی به صورت منفعلانه، تاثیر بالایی در یادگیری داشته و باعث آشنایی زبانآموزان با کلمات محاورهای و عامیانه میشود. ریتم موسیقی همچنین موجب آموزش بهتر کودکان شده و به آموزش و یا حفظ کردن بهتر مباحث پایهای همچون آموزش الفبا، اعداد و … کمک میکند. گوش کردن به موسیقی زبان اصلی موجب شنیدن مداوم اصوات و تلفظ کلمات از بومیزبانان شده و از این طریق به تقویت لهجه انگلیسی زبانآموزان کمک میکند.
تدریس زبان انگلیسی به کودک از طریق نقاشی
برای تدریس زبان انگلیسی شما همچنین میتوانید از روشهای خلاقانه و سرگرمکنندهای مانند نقاشی کشیدن استفاده کنید. استفاده از مدادهای رنگی و کاغذ، شور و اشتیاق کودک نسبت به یادگیری زبان انگلیسی را افزایش داده و افزون بر این کمک میکند کودک درک و شناخت بیشتری نسبت به لغات و کلمات جدید پیدا کند. در واقع شما میتوانید از کودک بخواهید تصویر برخی از کلمات و لغات را نقاشی کرده یا با نقاشی و رنگآمیزی که طرحی که خودتان کشیدهاید، کلمات جدید را به او بیاموزید. شما همچنین میتوانید در این روش به جای نقاشی، از کاردستیهای جالب و هیجانانگیز استفاده کنید.
بدون دیدگاه