بهترین روش تدریس زبان انگلیسی

25
بهترین روش تدریس زبان انگلیسی

در دنیای امروز، تسلط بر زبان انگلیسی به یکی از مهارت‌های ضروری برای موفقیت در بسیاری از زمینه‌های تخصصی و تحصیلی تبدیل شده است. با توجه به اهمیت آموزش و یادگیری این زبان، انتخاب بهترین روش تدریس زبان انگلیسی به یکی از موضوعات مهم و چالش‌برانگیز در حوزه آموزش زبان تبدیل شده است. با وجود روش‌ها و تکنیک‌های مختلف تدریس زبان انگلیسی، هدف اصلی این است که فراگیران به گونه‌ای آموزش ببینند که ضمن تقویت مهارت‌های زبانی خود، اعتماد به نفس لازم را برای استفاده از زبان انگلیسی در موقعیت‌های واقعی به دست آورند. در این مقاله، به بررسی و تحلیل بهترین روش‌های تدریس زبان انگلیسی می‌پردازیم تا راهکارهای موثری برای بهبود فرآیند یادگیری و تدریس ارائه دهیم.

فهرست محتوا

بهترین روش تدریس زبان انگلیسی

روش GTM

روش مستقیم یا Direct method (DM)4

روش (Engage, Study, Activate) ESA

روش Silent way (SW)

روش Community Language Learning (CLL)

روش Cooperative learning

جمع‌بندی

بهترین روش تدریس زبان انگلیسی

انتخاب بهترین روش تدریس زبان انگلیسی به عوامل مختلفی بستگی داشته و ممکن است برای هر فرد یا هر کلاس متفاوت باشد. به عنوان مثال، گروه سنی فراگیران عامل مهمی در انتخاب بهترین روش تدریس زبان انگلیسی خواهد بود. چرا که کودکان در مقایسه با بزرگسالان، پتانسیل یادگیری بیشتری دارند اما بر خلاف آنان، توجه و تمرکز کمتری داشته و یا جدیت بالایی در یادگیری ندارند. به همین دلیل در تدریس به کودکان، لازم است از روش های خلاقانه تدریس زبان انگلیسی به کودکان کمک بگیرید تا ضمن یادگیری موثر، توجه و تمرکز آنان را بالا ببرید.

روش تدریس زبان انگلیسی ESA

روش GTM

روش GTM (Grammar Translation Method) یا روش گرامر-ترجمه، از روش‌های قدیمی و رایج در تدریس زبان انگلیسی بوده که بر مطالعه قواعد گرامی و ترجمه متون متمرکز است. در این روش، فراگیران با آموزش و یادگیری گرامر و قواعد دستوری جدید، به ترجمه متون از زبان مادری و بالعکس پرداخته تا ضمن تمرین برای به کار بردن قواعد، با لغات و واژگان بیشتری آشنا شوند. در این روش، زبان مادری به عنوان پایه و ابزار اصلی آموزش مورد استفاده قرار گرفته و توجه کمتری بر مهارت‌های شنیداری و مکالمه دارد.

روش مستقیم یا Direct method (DM)

روش مستقیم یا DM بر خلاف روش GTM، از زبان مادری یا روش ترجمه برای آموزش مفاهیم استفاده نکرده و تنها از روش‌هایی مانند توضیح، تصاویر، نمایش مطالب و … استفاده می‌کند. یکی از ویژگی‌‎های اصلی این روش، استفاده از زبان هدف در تمامی مراحل تدریس و فعالیت‌ها بوده و و زبان‌آموزان تشویق می‌شوند تا هرچه بیشتر به زبان انگلیسی صحبت کنند. روش مستقیم (DM) همچنین بر مکالمه و مهارت‌های شنیداری تمرکز بیشتری داشته و به همین دلیل به فراگیران کمک می‌کند تا سریع‌تر و به طور طبیعی به زبان انگلیسی مسلط شوند.

در روش مستقیم تدریس زبان انگلیسی، تمامی آموزش‌ها به زبان اصلی بوده و ضمن تشویق فراگیران برای صحبت کردن به زبان انگلیسی، تمرکز بیشتری بر مکالمه و مهارت‌های شنیداری وجود دارد.

روش (Engage, Study, Activate) ESA

روش (Engage, Study, Activate) ESA به معنای تعامل، مطالعه و فعالیت بوده که با ترکیب روش‌های سنتی و مدرن تدریس زبان، یکی از روش‌های موثر برای تدریس زبان انگلیسی به شمار می‌آید. در روش ESA در ابتدا از طریق تعامل، علاقه اولیه به موضوع و انگیزه لازم برای یادگیری ایجاد شده و سپس در مرحله مطالعه، نکات جدید گرامر، واژگان، یا تلفظ و تمرین آن‌ها آموزش داده شده و در مرحله آخر نیز، زبان‌آموزان به استفاده از نکات جدید در موقعیت‌های مختلف ترغیب شده و به مکالمه آزاد یا نوشتن یک متن می‌پردازند.

روش Silent way (SW)

روش تدریس Silent way که از سکوت به جای یک ابزار آموزشی استفاده می‌کند، بیشتر برای افرادی مناسب است که دوره‌های مکالمه را گذرانده‌ و به دنبال تمرین و تقویت زبان انگلیسی هستند. این روش تدریس بیشتر مبتنی بر مکالمه و بحث آزاد بوده و زبان‌آموز‌ان به جای مدرس یا آموزش‌دهنده صحبت می‌کنند. در واقع در این روش، مدرس تنها موضوع بحث را مشخص کرده و اشتباهات زبان‌آموزان را اصلاح خواهد کرد.

روش تدریس زبان انگلیسی Cooperative learning

روش Community Language Learning (CLL)

روش CLL یک روش گروهی در تدریس و آموزش زبان انگلیسی بوده که یادگیری زبان انگلیسی در آن، به دلیل اجتماعی بودن پدیده زبان، از طریق جامعه صورت می‌گیرد. در این روش، فراگیران به گروه‌های مختلف تقسیم شده و مدرس به عنوان یک رهبر و مشاور به فعالیت گروه‌ها نظارت خواهد داشت و به راهنمایی و رفع اشکال آنان می‌پردازد.

روش Cooperative learning

روش تدریس Cooperative Learning، بر مبنای کار گروهی و رقابت بین افراد طراحی شده و به این صورت است که زبان‌آموزان در این روش، از طریق تبادل اطلاعات در گروه‌های مختلف تلاش می‌کنند تا مباحث جدید را یاد بگیرند. سپس، هر گروه نتایج فعالیت خود را با دیگران به اشتراک گذاشته و این کار تا جایی ادامه پیدا می‌کند تا تمامی نکات مورد نظر، پوشش داده شود.

تدریس خصوصی زبان انگلیسی

جمع بندی

روش‌های مختلفی برای تدریس زبان انگلیسی وجود دارد که در این مقاله به برخی از انواع آن شامل: روش GTM، روش مستقیم یا Direct method (DM)، روش (Engage, Study, Activate) ESA، روش Silent way (SW)، روش Community Language Learning (CLL) و روش Cooperative learning اشاره کردیم. هر یک از این روش‌ها مزایا و معایب مربوط به خود را داشته که می‌توانید با بررسی آن‌ها و در نظر گرفتن شرایط و اهداف آموزشی زبان‌آموزان خود، بهترین روش تدریس زبان انگلیسی و یا ترکیبی از آن‌ها را به کار ببرید تا بهترین نتیجه را از تدریس خود بگیرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *